Säännöt -lue nää enteks

Käy lukasemassa näännöt, niin ei tuu turhaan sanomista. Pysytään sovussa näin ruurun takkaakins
Palstapomo
Site Admin
Viestit: 3
Liittynyt: 03 Helmi 2021, 12:24

Säännöt -lue nää enteks

Viesti Kirjoittaja Palstapomo »

Näitten sääntöje tarkotuksena on pittää ernomane Vesilahren seurakunnan palsta mahrollisimman siistinä, asiallisena, tasokkaana ja viihtysänä paikkana. Kaikenlaiste aihepiirie puhumine ja kirjottamine on tervetullutta, kuhan pysytää sääntöje rajoissa.

Ernomasen palstan säännöt:


1 § Nourata Suamen lakia ja Netikettiä
Jos se o kiälletty Suamen laissa , se o kiälletty tääläki. Me orotetaan, että jokane nourattaa Netikettiä ja ymmärtää, mitä hyvä maku meinaa. Aikusille tarkoteetujen (K-18) kuvien ja rainojen postaaminen ja linkkaaminen on täysin kiällettyä. Kiroillakkaa eiv välttämättä tartte, jos ei oo iham pakko.

2 § Älä rovosoi, rollaa äläkä riitele

Toiste uhkailu, haukkumine, loukkaaminen, rovosointi ja ärsyttämine tahallaan on ehrottoman kiälletyä touhua.Kohtele muita ninku tahtosit ittees kohreltavan sillo kun haluat, että sua kohrellaa hyvi.

Rollaamine on sellasta touhua, jossa yritetää tahallaan saara mahrollisimman monta ihmistä suuttuun mahrollisimman pahasti ja nopeesti. Rollaamine ei o mitään muuta kun turhaa riiran haastamista ja semmosta me ei kattella. Rollia ei kannata yllyttää, koska sitä se haluu. Jos joku rollaa, niin kärtsää se ylläpirolle äläkä puhu sille mitää.

Jos on pakko riirellä jonkun kanssa, niin tee se jossaim mualla.Lähettele sitte sen kanssa vaikka viästejä ja sähköposteja. Me pistetään kovalla kärellä piste semmosen ihmisen touhulle, joka täällä solvaa toista tai menee henkilökohtasuuksiin ja piste tulee vaikka sen tekis yksityisviästeillä.

3 § Ota huamioo viästis lukijatKirjoita viästisis selkeesti ja toiset huamioon ottae
Kato vähä, että sun viästiäs pystyy lukeen helposti. ÄLÄ HUURA! Jos haluat pistää väriä tekstiin, nin miäti viälä uurestaan, että kannattaako kummiskaa. Suomen kiälessä on välimerkit siks, että niitä käytetää. Lue raapustukses viä ainaki kerra ennenkun pistät sen menneen palstalle.

Älä spämmää. Jätä kirjoittamati, jos sulla ei oo mittää annettavvaa.

Se o ihan turha pistää samaa viästiä moneen kertaa, kun sitä ekaa voi muakata viä 4 tuntia sejjälkeen kun sen on lähettäny. Älä ny kummiskaa ihan hirveestu muakkaa, ettei keskustelu mee iha sekasi. Edit-toiminnolla voi jäljestä käsi täyrentää sitä viästiä.

Paa viästit niille tarkotetulle alueille ja viästiketjuihi . Käytä ny hyväkses hakutoimintoo (jokerimerkkinä toimii *, esim. lahti* ettii myäs sanat lahtinen, lahtisia ja lahtimaja).

Jos meinaat alottaa uutta keskustelua, ni muista kattoo, ettei joku o jo alottanu sammaa juttua. Keskustelu yhrestä aiheesta käyrään samassa kohrassa. Ennenku alotat uuren aiheen, nin katto haku-toiminnolla ettei joku o jo alottanu sammaa juttua. Miäti jutulles kunnon otsikko. Sitä saatetaa muuten korjata.Jos muute lainaat toise kirjottaja tekstiä, nin älä ny hyvä ihmine muuta siittä mittää!

Älä liitä viästiis isoja/liikaa kuvia tai vireoita, se muuten hirastaa vaa turhaa koko palstaa. Käytä järkees! Pistä pelkät linkit, jos tarttee jottai linkittää. Jos pistät linkkejä palstalle, nin kerro mihin linkki viä. Jos et kerro, niin linkki otetaa poies.

4 § Saa uutisoira ja kertoo oman miälipitteensä
Uutisia saa kommentoira, mutta pelkkien uutiste postaamine, niinku uutisankkurina toimimine on kiällettyä ja aivan turhaa. Suasittelemme käyttään pelkkiä linkkejä, ku tekijänoikeurellisista syistä lehtiartikkeleita ei saa kopioira palstalle sillensä. Piänimuotone lainaaminen o sallittua, mutta koko teksti ei. Ja tarttee mainita allkuperäne lähre.

5 § Käytä vaa yhtä nimimerkkiä
Jokasella käyttäjällä o vaa yks tunnus. Jos nährään, että joku käyttää montaa, niin semmosen tyypin kirjoitusoikeus lähtee poies pysyvästi. Ja sen nimimerkin tullee olla hyvän maun mukane, nin että unohra rivot ja loukkaavat nimimerkki-ireat. Pirä huali, että sun nimerkkis on erilaine ku muitte. Jos haluat jostai syystä vaihtaa nimimerkkiäs, nin ota yhteys ylläpitäjiin - Äläkä ny hyvä ihmine tee itte uutta tunnusta!

Palstalta erotaan lopettamalla sen käyttö. Ylläpito ei ruppee poistaan vanhoja viästejä eikä nimimerkkejä.

6 § Jos ny huamaat sääntöjevvastasta toimintaa, nin ilmoita heti semmosesta valvojille
Ku huamaat asiattoma, turha taikka muute arveluttava viästin, nin paina "Ilmoita tämä viesti" (huutomerkki) -painiketta. Valvojat löytää semmottet sitte helposti. Ei tartte ruveta huamauttaa heti asiasta uurella viästillä.

7 § Äläkä ny saa itkupotkuraivaria jos kattot että sun viästiäs o moreroitu
Älä ihan turhaa käy valittaan moreraattoreire ja ylläpitäjie piänistäkin tekemisistä. Sama koskee banneja (se on niinku väliaikasta jäähyä palstalta), bannien kiärtämine ja palstalle kirjottamine niitte aikana vaan pirentää sitä jäähyä entisestää. Kaikkeen tommoseen on aina joku syy, sen kai sää tiärät ittekki. Jos o jotaki selvää ja perusteltua valittamista, nin palautetta otetaa vastaa asiammukasesti.

8 § Keittiöpsykologian harrastaminen jätetään vällii kokonaa
Liiallisuuksiin menevä jonkun ihmise miälenterveyden, alkoholinkäytön tms. arviointi ja arvostelu o kiälletty. VAlvojilla on lupa puuttuu keskusteluun, jos ruvetaa ruatimaa jotakin tyyppiä asiattomasti.

Valvojat ja ylläpitäjät valvoo sääntöje nourattamista nin hyvin kun kerkiävät ja ossaavat. Ylläpito pyrkii kaikessa tekemisessää tekkeen parraansa nin reirusti ja tasapualisesti kun on tarpeen. Jos meno vallan yltyy, nin joitakin virrepäätelmiäkin voi tulla. Uusia käyttäjiä opastetaa, jos tarttee, mutta tarkoitus o , että jokane palstalle tulija käy lukemassa nää säännöt ja ossaa toimia niiteen mukkaan ilman kärestäpitämistä.

Sääntöje rikkomisesta enskertalaiset selviää vaa huomautuksella taikka varotuksella. Jos meno vaa jatkuu, nin sitte saattaa saara määräaikase porttikiallo. Jos ei viäläkän siittä tajua muuttaa mennoo, nin saa pysyvä porttikiallo, ja jopa se IP-osoite voiraan bannata ja lukuoikeuret ottaa poies. Siittä ei sitte eres ruveta etukätteen varottammaan, jos kerta on jo parriin otteeseen sanottu. Sääntöjä tarttee siis nourattaa ja moreraattoreiden/ylläpitäjien kehotukset kannattaa ottaa tosissaa. Saa myäs panna suaraan palautetta taikka kysymyksiä tulleen yksityisviästillä moreraattoreille ja ylläpitäjiäki voi lähestyä. Paas kysyen rohkeesti, josset tiärä, että onko sun ketjus tai viästis sääntöje mukane.

Ylläpito siis pirättää kaikki oikeuret tällä palstalla asioitten päättämisestä, vaikkei ihan kaikkee eres olis näissä säännöissä eriksee mainittu. Epäselvissä hommissa viimene päätösvalta sääntöje oikeesta tulkinnasta on ylläpirolla.

Mutta loppusanoiksi sanotaan näin, että kiva ku tulit! Viihry täälä ja toivotaa, että saat juttukaveria ittelles. Siunakkoon Jumala tämmösekki kokkoontumiset!